Nyårsafton

Nu är det äntligen nyårsafton! Jag har verkligen längtat på ett nytt år eftersom att det här har varit hemskt, framför allt andra halvan på året. Det har varit massor i skolan, det har varit sjukdomar och skillsmässor och bortgångna släktingar hos mej och mina vänner. 2009 kan inte bli annat än bättre och det känns ju bra!
                 Jag har funderat lite på godislöfte fast jag orkar nog inte man jag ska nog förlja en diet mer eller mindre. Typ bara läsk en gång i veckan och godis en eller något liknande. Nyårsaftonar brukar sluta riktigt illa där jag är men i år är det alkoholfritt som tur är så jag håller tummarna för att ingen ska hända. Det värsta hitills är att det ligger en osmälld tigerraket på taket, men jag tror och hoppas att den inte kommer göra någon större skada. Jag hatar verkligen raketer och smällare, därför är det jätte bra att det är helt alkoholfritt eftersom så kan jag oroa mej mindre för olyckor. Nu har jag klagat klart.
Gott Nytt År! <3


Marcus

Jag måste bara berätta en jätterolig sak som sades i förrgår. Marcus kom in hit och vi frågade vart han varit och då berättade han att han handlat på ICA. Han hade tagit trkton, fickparkerat, handlat och åkt hem! Hahah man kunde verkligen se framför sig hur Marcus körde upp på ICAs parkering med traktorn.
Hanna: "Men varför tog du traktorn?"
Marcus: "Det är ju det enda jag får köra"
Hahah Marcus är ju bara för skön!

Julafton

Imorse vaknade jag 8.21 utav att Elliot skrek: "OLIVIA, DET ÄR JULAFTON!!!!! DET SNÖAR TILL OCH MED!!!!!" Då var det bara att gå upp. Jag måste säga att det var helt underbart att se snö! Jag vaknade hos mamma, som vanligt sa hon att det inte skulle bli så mycket paket men jäklar jag har nog aldrig sett så många under en och samma gran! Vi öppnade alla fina paket och fixade oss, då passade jag på att slå sönder två speglar. Vid elva åkte vi till pappa, det var ganska jobbigt för det enda jag tänkte på var att han hade vaknat själv i ett jättestort, tomt hus på julafton. Där fick vi ännu mer paket. Senare åkte vi till pappas syster där vi åt, kollade lite på Kalle och fick ännu fler julklappar. Efter det sen åkte vi tillbaka hem hit för att gå in till Franzén. Där åt vi ännu mer mat och fick ännu mer paket! Det känns som att allt jag gjort idag är åkt bil och öppnat paket! Men jag har haft en mycket trevlig dag måste jag säga! :)

Julklappar:
GH 4!!
Singstar!!
Högtalare och bas till datorn!!
3 badbomber
5 mössor
2 par vantar
2 halsdukar
1 klänning
1 par jeanstights
1 ryggsäck
1 handväska
1 skissblock
kolkritor
2 filmer
Och mycket mer!

Lilljul

Idag är det dan före doppare dan, lilljulafton. I min familj har vi en tradition att äta julbord den 23:e så mormor och morfar har varit här och ätit. Det var riktigt mysigt och kul, framförallt när vi spelade Cluedo. Fortfarande inga julkänslor, helknäppt! Men imorrn är det ju julafton så det kommer ju bli kul att träffa släkten. Just nu lockar Hanna mitt och Jessicas hår så vi blir lite finare imorrn ;)

Julkänsla?

Det är bara två dagar kvar till julafton och jag har abolut ingen julkänsla! Idag har vi huggit gran och pyntat både den och huset fast det hjälpte inte. Det kan ju inte vara snön heller för nu är man ju van vid att fira jul utan snö. Inte ens i vanliga fall brukar jag gilla julafton så det är väl självklart att jag inte kommer tycka om den här heller, med skilda föräldrar och sånt. Man gillar ju det innan och efter julafton när det är god stämmning och så fast så är det ju inte i år. Det känns jätte lustigt iår.
                 När man åker till skolan är det kolsvart ute och lia dant när man kommer hem. Det kändes jätte lustigt i lördags när jag åkte hem från träningen, det var ljust ute och det såg verkligen ut som vår! Nu har jag mer vårkänslor är julkänslor. Men men man kan ju inte få allt här vi världen ;)

Julhets

Vad tiden går fort såhär i december! Det är redan 15:e december, snart julafton, och jag har några julklappar kvar att köpa. Jag har två till Hanna, en till Elliot och några till pappa. Jag tänkte att jag kan ha två till vardera syskon för då kan jag ge en sak hos mamma och en hos pappa. Till mamma har jag några små funderingar i alla fall. Jag gick på stan med Erica, Elle, Alle och Phille och kollade på julklappar och vi hittade några små affärer med fina julklappar till mammor.
              Mamma har precis flyttat till ett nytt hus, här ska vi bo tills vi renoverat det andra huset. Mitt rum är gult och det var massor hål i väggarna så jag renoverar lite. Jag har spacklat igen hålen och skruvat dän lite saker från väggarna. Jag har verkligen beslutsångest för vilka färger jag ska ha på väggarna. Antingen blir det en ljusgrön vägg och tre vita eller kanske en blå eller en lila vägg och tre vita. Jag tänkte lägga upp lite före och efter bilder men jag har tyvärr ingen kamera här hos mamma, men det kommer.
               Jag läste en artikel idag om julbelysning. Det var en tant som tyckte att var hemskt dåligt att vi svenskar pyntar husen med mycket julbelysning och ljusslingor. Hon förstod inte varför vi svenskar ville vara som amerikanerna och bara gå in för att ha mest julbelysning i trädgården. Hon tyckte också att det var så illa att man använde så mycket el och förstörde naturen. Jag tycker att man får pynta sin tomt precis som man själv vill, det ger ju fakktiskt väldigt mycket julkänsla och i några fall blir det fint också. Och det där med elen, vad vet hon? De kanske får el ifrån vindkraft? Det är ju när elen tillverkas som den skadar miljön och inte när den förbrukas.


Söndag

Nu sitter jag vid mormors dator, det är söndag och söndagsmiddag. Vi (min familj och mina två "kusinfamiljer" på mammas sida) äter alltid middag här hos mormor och morfar på söndagar fast jag har kommit på en sak, det finns inget bra ord för det. Dagliga och årliga finns men inte veckoliga eller månliga, det går ju bara inte.
           Idag vaknade jag hos Emma fast jag åkte ganska tidigt för att kolla på när Albin spelade match. IFK Motala vann mot Derby med 8-0 och Albin stod för 3 utav målen! Jag höll på att frysa ihjäl, var inte riktigt bandyklädd kan man nog kalla det. Efter matchen åkte jag och Hanna till Ikano och kollade runt lute, träffade mamma och åt på Max med Lollo, Icka och Marcus. Riktigt mysigt. Klockan tre skulle jag och Jessica vara i Borensberg och kolla på gympauppvisning. Bella var jätte duktig och hade gjort jättebra danser.
            Nyss berättade Hanna en lite intressant sak om P!nks nya låt Sober. Regissören som regiserade videon är svensk så det är en svensk tjej som var med i den. När P!nk "hånglar med sej själv" så är det faktiskt en svensk look-a-like som hon hånglar med. Det är min kusins lärare. Trot eller ej. Det är ju lite coolt faktiskt.

http://www.theage.com.au/ffximage/2007/04/23/Pink_070423030047449_wideweb__300x423.jpg


Lucia

Jag tänkte sammanfatta gårdagen lite snabt. Vi hade friluftsdag, eller freeairday som Sebbe kallar det, i Campushallen. Jag spelade fotboll, basket och dansade Afro power. Fotbollen gick sämst! Basketen vann vi såklart och Afro powern var lite utav en upplevelse. Alla som hade Afro power igår har världens träningsvärk i ryggen.
              Efter skolan skyndade jag mej hem eftersom jag skulle vara i stan klockan 18.00 igen. Jag duschade och fixade iordning mej ganska snabbt ändå. Mamma skjutsade in mej, jag var lite stressad eftersom jag skulle träffa Edvin 18.20 utanför HM. Jag stod där och väntade en liten stund men sen fick jag ett sms och där stog det att hans buss hade kört i diket, fast han mådde bra som tur var. Då gick jag till Biljard salongen och träffade Elle, Emma, Alle och Phille. Edvin kom ca 15 min senare. Sen spelade vi biljar och hade jätte trevligt. Erica joinade också fast sen skulle hon träffa en klompis. Efter biljarden gick jag, Emma, Alle och Phille och åt kebab. Sen bar det av mot trädgårn och där träffade jag och Emma Erica och Julia. Vi sat där och pratade en stund men efter det gick vi hem till Erica och spelade GH 4! :D Väldigt trevlig kväll allihop! <3

                Idag har jag julhandlat lite med Emma oc Erica, hittade faktiskt lite. Nu sitter jag hos Emma med henne, Elle och Olivia. Vi har bakat pepparkakor och nu äter vi exotisk frukt.

Jag, Elle, Olivia, Emma och Erica. Tyvärr var inte Martina med eftersom hon tog kortet.

11:e december

Ja, dagen har varit lite sådär. Jag var jätte stressad efter skolan eftersom jag skulle vara på um 16.30, vara på träningen 17.00 och LHC-SSK 19.00. Vi kan börja med um, jag kom dit och då sa en som jobbar där att det var killdrop-in fast det gjorde inte mej nått eftersom jag hade ju bokat tid. Jag gick in på toaletten för att byta om och då ringde mamma mej så det tog nog en stund, det satt några i väntrummet och de måste ha undrat vad jag höll på med. I alla fall,  jag fick gå in ca 10 minuter tidigare och då blev jag lite lugnare och stressen minskade lite. När jag sen var kvar skulle jag skynda mej till bussen och då är ju självklart hela väntrummet fyllt med snygga killar så jag skyndade mej verkligen ut och kollade i golvet, lite pinsamt. Som tur var hann jag även med bussen så jag kom bara 15 minuter sent till träningen. Träningen gick väl okej. Jag skulle träffa Hanna utanför klockan 18.00 så jag var tvungen att hoppa fyset och byta om i bilen. Lite utav en upplevelse.
             Inne i Cloetta Center springer vi och letar efter sektion U där vi skulle sitta så vi missade introt, men men. Vi träffade en snäll vakt som lät oss sitta precis brevid stå (sektion U ligger där uppe) så det var ju bra, helt tvärt emot matchen! Usch alltså! Sämsta passningsspelet och LHC bara stressade igenom matchen och sköt på mål bara för att, de skapade inga lägen för sej. Matchen slutade 1-2 vilket jag tyvärr måste säga var ganska rättvist. Visst ägde LHC tredje perioden fast de spelade inte alls bra. Matchens spelare enligt mej var Pontus Sjögren, han var verkligen grym. Men va fan LHC ligger ju fortfarande i toppen, fast för att fortsätta göra det måste de skärpa sej!

God natt!

Nobeldagen

Dagen startade uselt, jag har sovit hos Franzén inatt eftersom jag bråkade massor med mamma igår. Förmiddagen i skolan var riktigt hemsk! Första "återfallet" på tre månader. Men på onsdagar så glömmer man faktiskt ganska snabbt hur det är hemma. Framför allt om min sitter vid populäraste bordet på so:n. ;) Efter so:n har vi gympa och då går det ju defenitivt inte att må dåligt eftersom det är så kul, framförallt med basket!
          Efter skolan julshoppade jag lite med mina syskon. Vi shoppade loss med Daniel Fernholm på Claes Olsson, när jag berättade för Elliot att de är ju han som är nummer 5 och spelar i LHC fick han verkligen världens största ögon. Han är allt söt han! När vi sagt hej då till Daniel bar det vidare till Ikano och hittade faktiskt en hel del, lite till pappa och lite till mamma. Jag kom även på vad jag ska köpa till Hanna. Sen slog lillebror sönder ett glas på Ikea så vi skyndade oss ut därifrån och köpte korv utanför kassan. Mina syskon är bäst!
          Direkt efter vi var klara på Ikano åkte vi hem till Tone för hon fyller 20 idag. Det var också riktigt mysigt.
Nu är det Grey's Anatomy som gäller!

Carecopter!

Idag var det faktiskt riktigt kul i sklolan, man kan sammanfatta den med carecopter. Krig på whiteboarden under tyskan och liknande under hela dagen. Alla i klassen har fortfarande massor glitter i håret sen bilden igår. Efter skolan fikade jag med Emma, Erica, Martina och Olivia på bibblan, mycket mysigt. Sen drog det vidare mot staden och där kollade jag på lite julklappar med Martina, hon hittade lite saker till Kajsa på Claes Olsson men jag fick bara några ideér till julklappar. Sen, smarta som vi är tog vi en buss till resecentrum för att byta till 11:an för att komma till Cloetta Center. Vi satt där ett tag och efter att bussen börjat åka fattade vi att om vi gått skulle vi kommit fram mycket tidigare. Väl i Cloetta Center träffade vi nästan alla i LHC och fick autografer, tyvärr inte Pajens.
             På vägen hem vart det riktigt konstigt, jag trodde att 520:n skulle gå 18.03 men det gjorde bara 52:an så jag gick på den och frågde busschauffören riktigt snällt om han kunde stanna på min hållplats (52:an är en expressbuss som man bara kan gå på och av inne i Linköping, Motala eller Borensberg) men då svarade han nej. Jag blev ju lite småsur men ringde mamma och frågade om hon kunde komma och hämta mej i Borensberg, vilket hon kunde. När det bara var en liten bit kvar till min hållplats frågade jag busschauffören ännu en gång riktigt snällt om han kunde stanna, man icke. Han sa att han bara stannade i Borensberg. Jag menar, hur lång tid tar det att släppa av en person? Det handlade inte om att han inte kunde eller fick utan mer om att han inte ville. Då blir jag riktigt sur, varför måste vi bli uteslutna bara för att vi bor på landet. Varför får inte vi komma hem? Måste vi verkligen vänta i 40 minuter på nästa buss för att "det tar sån tid" att släppa av oss? När bussen ändå åker precis förbi hållplatsen kan den väl ändå stanna? Jag tycker att expressbussar är onödiga, de är bara till för att göra det bekvämare för de i stan. Visst är det en expressbuss som inte ska stanna överallt men ändå.
              Men som tur var kom mamma och hämtade mej i Borensberg, på vägen hem var det jätteläskigt! Helt plötsligt var det nått vitt som susade förbi precis framför bilen och både jag och mamma hajade till, vi trodde att vi kört på nått fast vi hade inte hört någonting, inte en dunk eller nått. Mamma vände och lös mot vägen men då var det inget som låg där, det var antagligen en räv eller något som sprang över vägen, men det var jätteläskigt för den bara hoppa fram isånna fall.
Nu ska jag äta.

Match

Idag har jag varit och kollat på när Ljungsbro spelade borta mot Malmslätt. Matchen slutade tyvärr 19-18, tjejerna hade varit jätte duktiga och var värda att vinna tycker jag. Ena domaren som dömde var jätte rolig. Hon tyckte hon var jätte viktig så hon höll hakan högt och svängde rejält med höfterna. Matchen var verkligen jämn, Malmslätt tag inte ledningen förns ungefär 20 minuter in i andra halvleken.

Igår när vi var och pysslade lite hos Elisson hade vi verkligen jätte mysigt. Vi gjorde tomtar, julgodis och ljus. Fast det roligast evar på vägen hem, jag hade somnat men vaknade när bilen stannade. Jag kollade ut genom rutan och där står tre grisar som hade rymt. Då skulle mamma såklart knacka på alla i Älvestads dörr klockan 00.30 för att se vems grisarna var. Grisar är faktiskt rätt stora, det tror man inte.
Snart bär det av till mormor och morfar på söndagsmiddag.

Flyttar

Idag har vi kollat på ett hus med mamma, vi kan flytta in om två veckor! :D För er som inte vet så bestämde mina föräldrar att de skulle skilja sig den första september, jag kanske orkar skriva om det nån dag fast inte just nu. Just nu bor jag och mina syskon i vårat hus hela tiden och mamma och pappa flyttar varannan vecka. Pappa har redan hittat och köpt ett hus i Tornhagen dit vi kan flytta den 15:e februari. Mammas hus kommer nog bli jätte bra fast vi ska bara bo där till det andra huset är klart. Mamma har köpt ett hus som ska renoveras en hel del. Har vi tur kan man bygga om garaget så att jag och min syster kan bo där. Det skulle bli underbart!

Som jag sa förut så har pappa också köpt hus fast det är jag inte så värst förtjust i. Nu har jag kanske 2,5 meter till tal i mitt rum och i alla andra rum varierar det från 2,5 till kanske 3,2 meter till tak. I det hus som pappa har köpt är det kanske 2 meter till tak i mitt rum och kanske något högre på nedervåningen. Det är verkligen från slott till koja! fast det har bra läge och om jag inte trivs i rummet så kanske jag börjar spendera mer tid ute? Huset känns verkligen jätte litet trots att det är tre fullt brukbara våningar. Jag kommer nog gilla det med tiden.
Nu ska vi åka till Elisson och julpyssla!

Välkommen till min nya blogg!

Nu har jag bestämt mej för att börja blogga!
Jag har funderat på det ett tag och nu har jag väl skaffat en blogg.
Jag hade tänkt mej att jag kan skriva om mitt liv och allt som händer runt omkring.
Fast jag orkar inte skriva något idag!
God natt!


RSS 2.0